6 tips til at få en mindre elregning på kontoret

Det er dyrt at holde driften i en virksomhed, men heldigvis kan man hjælpe sig selv ved at tage mere overvejede valg, når det kommer til forbrug og indretning. Elpriserne stiger, hvilket især rammer virksomheder med højere forbrug.

Her kan du læse mere om, hvordan du kan sænke din elregning på kontoret. 

Gør det til en vane at slukke elektronik 

Når man er derhjemme, har mange gode vaner, når det kommer til at slukke computere og fjernsyn, når de ikke er i brug. Det er en kæmpe faktor i at være god til at slukke elektronik, da det kan sluge mere el, end man lige går og tror.

Især over weekenden er det en god ide at sikre, at alt elektronik er ordentligt slukket og ikke kun slumrer.

Udover at spare på elregningen, kan det også forlænge levetiden på kontorets computere, da de ikke har godt af at være tændt hele tiden. 

Få styr på kontorets klimakontrol

Det er ubehageligt at arbejde i varme og lumre lokaler, hvilket gør air condition til en udbredt installering på danske kontorer. Selvom det er rart med kølig luft, så bruger en air condition meget strøm.

Her kan det ligeledes være en god ide at overveje, hvornår den skal være tændt, og hvornår den kan være slukket. Når I slukker og lukker kontoret af, kan det være en god ide at slukke for air condition, så den ikke kører natten over.

Det kan dog godt betyde, at kontoret bliver indelukket natten over, men så kan det blive en vane at åbne vinduerne, når man møder ind på arbejdet om morgenen. 

Find et nyt og bedre el-selskab 

Der er stor forskel på, hvad el koster på tværs af selskaber. Hvis du synes, at kontorets elregning er unødvendig høj, kan du overveje at undersøge, om du kan spare penge ved at finde et nyt selskab.

Når du først har valgt et nyt selskab, skal du egentlig ikke gøre så meget andet. Selskaberne sørger selv for alt det praktiske, når du skifter. Udover at der er forskel på priserne ved forskellige selskaber, er der også forskel på, om du køber som erhvervs- eller privatkunde.

Det kan være svært at få overblik over de forskellige selskaber, men heldigvis kan du få hjælp ved at modtage 3 tilbud af comparely.dk . 

Brug naturligt lys 

Naturligt lys koster ingenting, og det er som regel mere behageligt at arbejde i. I sommermånederne kan det være en fordel at trække gardinerne fra og slukke pærerne.

Det kan give en betydelig besparelse på din elregning, som kan give en stor besparelse årligt. Mange kontorbygninger er lavet med store og flotte vinduer, som er en skam at gemme væk bag rullegardiner. 

Vælg et kontor med ordentlig isolering 

Om vinteren er varme essentielt for at holde dine medarbejdere glade i kontoret, men det kan hurtigt blive til mange penge, hvis jeres kontor ikke er ordentligt isoleret.

Udover at jeres varme-regning stiger, så betyder dårlig isolering også, at jeres air condition skal køre mere og ved en højere setting for at holde en behagelig temperatur om sommeren.

Det kan være en fordel at gå efter ordentlig isolering, når du er på udkig efter lokaler, da det i sidste ende kan give kæmpe besparelse i driften af dit kontor. 

Vælg elektronik med strømbesparelse 

Næsten alt elektronik tilbyder modeller, som kræver mindre strøm. På et kontor er der tit printere, opvaskemaskiner, kaffemaskiner, køleskabe, computere, fjernsyn osv., som alle bruger strøm, når de er i brug.

Når du køber ind til kontoret, kan du gå efter elektronik, som sparer på energi. Selvom de kun bruger en smule mindre energi end andre modeller, kan du stadig mærke det på regningen, når de hele tiden er i brug på kontoret. 

Menu
Top