Køb af nyt hjørneskrivebord til hjemmekontoret uden udbetaling - hvad er dine muligheder, og hvornår er det en god ide?

Går du og mangler et nyt og lækkert hjørneskrivebord til hjemmekontoret, som du længe gerne vil have fået helt på plads? Når man først er gået i gang med et indretningsprojekt, så begynder man allerede hurtigt at tænke på det endelige resultat, og så er man måske også tilbøjelig til at tage andre midler i brug for hurtigt at nå frem.

Derfor har du måske også overvejet at købe dit nye hjørneskrivebord uden udbetaling? Det er selvfølgelig muligt på lidt forskellige måder, men det er også noget, man lige bør overveje, før man bare gør det. Så det kommer der et par råd til herunder.

Når man gerne vil have indretningen på plads

Og hvorfor er det så, at man kan stå i en situation, hvor man gerne vil købe det her hjørneskrivebord uden udbetaling med det samme? Det kunne som nævnt være, at man har gang i det her indretningsprojekt, som man er lidt ivrig efter at få klar meget hurtigt - eventuelt fordi man også gerne vil tage det i brug så hurtigt som muligt.

Og når der netop er mange forskellige ting, der skal købes ind, så kan det godt være, at man ikke lige har alle pengene til det hjørneskrivebord, man har sine øjne på, og så kan det jo netop være nødvendigt at finde en anden løsning til betalingen, som gør, at det ikke behøver at blive betalt her og nu - i hvert fald ikke den fulde pris. 

Flere tilbyder afbetaling i rater

Der er rigtig mange hjemmesider, særligt dem der måske sælger lidt dyrere ting, som faktisk tilbyder, at man kan undgå den store udbetaling ved køb i nuet, men at man netop kan lave en form for afbetalingsorden, hvor man betaler produktet af i rater.

Det kunne eksempelvis være på en periode på et års tid, hvor man hver måned betaler et bestemt beløb. Her skal man dog lige være opmærksom på, at det samlede beløb typisk vil være større, end hvis man blot udbetaler med det samme, men hvis man netop er lidt i pengenød, så er det altså en mulighed. 

Så hvis man har sine øjne på et bestemt hjørneskrivebord, så kan man jo eventuelt kigge lidt nærmere på den side, man har fundet det og undersøge, om der i det tilfælde er mulighed for afbetaling i rater eller hvad de nu ellers tilbyder i forhold til udbetalingen.

Lån som en mulighed

I lidt samme kategori som det her med afbetaling vil det også være muligt at kigge nærmere på lånet, her vil det nok være en form for forbrugslån, hvis man ikke har råd til det her hjørneskrivebord. Man kan også godt kalde det for en slags afbetaling, udover at man ikke som førnævnte eksempel gør det via butikken, men i stedet tager et lån fra en låneudbyder, hvor man så skal betale af på dette lån.

Her skal man dog lige være opmærksom på renterne, som typisk godt kan vise sig at være ret høje, når det netop er et et hurtigt lån, der er tale om. Så denne løsning bør man måske også prøve at undgå, hvis man ved, at der nok går lidt tid, før man har mulighed for at betale tilbage.

Det kunne eventuelt give mening at undersøge nærmere, hvad det egentlig indebærer, når man skal låne penge, og om det er den rette løsning i alle slags situationer.

Bagsiden af forbrugslånet

Når netop lån kommer frem i forbindelse med køb af hjørneskrivebord uden udbetaling, og andre ting for den sags skyld, så er det dog meget vigtigt også at nævne bagsiden af netop at tage et lån, fordi det netop kan gøre, at man lige genovervejer denne mulighed. 

Ved første øjekast kan det muligvis virke som en meget god ide, fordi man på den måde kan få styr på indretningssituationen derhjemme og få det, som man har drømt om det, uden at man behøver at vente for længe på det færdige resultat. Men når man vælger den type forbrugerlån, som man jo typisk vil vælge, når der er tale om en enkelt ting, der heller ikke er så dyr, som eksempelvis et hjørneskrivebord, så vil renten også typisk være utroligt høj, hvilket betyder, at man også hurtigt kan komme til at betale meget mere for det skrivebord, end man egentlig ville, hvis man blot købte det fra starten.

Ved nogle meget høje priser, som hvis man for eksempel skal købe bil, hus og den slags, kan det give mening at låne, men med en mindre ting som et hjørneskrivebord, skal man lige tænke sig om en ekstra gang, inden man låner.

Lån af familie eller lignende

Det er altså nu blevet klart, at der er lidt forskellige veje, man kan gå, hvis man gerne nu og her vil købe et hjørneskrivebord uden udbetaling. Man kan gøre det på afbetaling via butikken, hvor man køber bordet, og så kan man også overveje den her mulighed med et lån, som dog kan vise sig ikke at være den helt rette løsning, hvis man ved, at man nok ikke har mulighed for at betale lånet tilbage indenfor forholdsvis kort tid.

Hvis man gerne vil kigge på en helt anden løsning, hvor man undgår udbetalingen, men hvor man heller ikke på længere sigt skal betale en højere pris, så kan man jo overveje muligheden for at låne penge af eksempelvis sin familie. Hvis man har et meget afslappet forhold til penge i sin familie, og hvor man måske også er vant til at låne penge af sine forældre eller lignende en gang imellem, så kan det muligvis være løsningen.

Det kræver jo bare, at man er gode til at snakke om den slags, særligt i forhold til, hvornår pengene skal betales tilbage - hvis alle er klar over, at pengene selvfølgelig bliver tilbagebetalt, så kan det for manges vedkommende måske være lidt ligegyldigt, hvornår det præcis er, at de bliver betalt tilbage. Så hvis man tænker, at man godt kunne det, er det jo også en mulighed.

Menu
Top