Udgivet i Kontor og Bolig

Bordlampe til skrivebordet - 5 gode råd til at finde den rigtige

Af Hjørneskrivebord.dk

Der er mange, der ikke tænker over det, men når det kommer til belysningen i et rum, så er denne særligt udslagsgivende. Derfor bør belysningen altid prioriteres, og der bør gøres nogle grundige overvejelser i forhold til, hvad man gerne vil have ud af sit lys.

Skal det for eksempel være hyggeligt og neddæmpet i en stue, er der én lampe og pære, du bør lede efter, mens det er en helt andet model, du skal søge, hvis du ønsker et mere klinisk og skarpt lys som for eksempel kan være praktisk på badeværelset.

Det er ikke helt lige meget, hvilken belysning du behøver

Når det handler om din arbejdsplads og altså den bordlampe, du skal bruge til dit skrivebord, er det således også vigtigt, at du er grundig med det valg, du tager dig. Her skal lyset nemlig være givende, således du kan komme optimalt gennem dit arbejde – hvad end det måtte være.

En sådan kan synes svær at finde – især fordi der er så mange forskellige modeller at vælge mellem, men heldigvis er det noget, du kan finde råd for.

Herunder er der for eksempel listet 5 gode råd til at finde frem til den helt rigtige bordlampe til skrivebordet.

1. Sørg for at lyset er helt rigtigt i forhold til dit arbejde

For det første skal du have fokus på lyset, som lampen giver. Skal du sidde meget foran en computer, kan det være fint med et mere afdæmpet lys, idet du bliver rigeligt påvirket af det blå lys fra skærmen, mens det måske er mere praktisk for dig med en bordlampe, der lyser klart og kraftigt, hvis du arbejder med papirer.

Her er det særligt formen på skærmen, du skal være opmærksom på samt den måde, som denne spreder lyset i et rum på. Prøv den også gerne af tæt på, da lampen ofte vil være placeret tæt på dig, mens du arbejder.

2. Den må hverken være for stor eller for lille til skrivebordet

Din nye bordlampe skal desuden passe i størrelsen på dit skrivebord.

Det er vigtigt, at den ikke kommer til at være i vejen for det arbejde, du skal udføre, og derfor skal den kunne placeres på bordet uden at blive bemærket. Dog må den heller ikke være så lille, at du skal rykke rundt på den for at få det mest optimale lys under dit arbejde, idet den så blot vil blive en generende genstand.

Du skal derfor tage størrelsen på dit skrivebord samt typen af dit arbejde med i dine betragtninger, når du skal finde frem til den helt rette bordlampe.

3. Din bordlampe på skrivebordet bør være en fryd for øjet

Din bordlampe bør også være udført i et smukt design. Det kan godt være, at du ikke umiddelbart tillægger den meget værdi, idet den blot er en praktisk genstand på dit skrivebord på lige fod med andre kontorartikler, men ikke desto mindre kan den give dig den helt rette følelse og skabe en god stemning samt atmosfære, hvis du også synes, at den er en fryd for øjet.

Derfor bør du ikke gå på kompromis med designet og udseendet, men også vælge den bordlampe til dit skrivebord, som du bliver glad af at kigge på, og som således måske også kan fungere som en faktor til inspiration under dit arbejde.

Husk, at det også er en genstand, som du skal kigge på både meget og ofte i din hverdag.

4. Derfor bør din bordlampe have flere forskellige funktioner

For dig kan det også være en fordel med en bordlampe, der har flere forskellige funktioner. Det er for eksempel noget, der gør sig gældende med selve belysningen. For mange er et kontor nemlig et leverum, og selvom man som forælder, måske bruger det dagligt til at udføre sit arbejde, så kan det i weekenden være et krea-rum og om eftermiddagen et lektielokale. Derfor kan det også være praktisk med en bordlampe på skrivebordet, der for eksempel kan dæmpes, således du kan skabe præcis den stemning, der er behov for.

Under hyggen med spil og kreative artikler er det måske skønnere med en afdæmpet belysning, men det gerne må være skarpere, når det er lektierne og arbejdet, der findes frem.

5. Sørg for, at du synes om udseendet på din nye bordlampe

Sidst men ikke mindst skal du finde frem til en lampe, som du også synes er pæn. Det kan blandt andet betyde, at den skal gå i tråd med den måde, som du har valgt at indrette for eksempel dit kontor på. På den måde vil bordlampen ikke komme til at skille sig for meget ud, men den vil synes som værende en integreret del af dit rum.

Dog kan den også være med til at sætte prikken over i’et i et rum, hvis du vælger, at den netop gerne må skille sig ud, og på den måde kan den udgøre et helt kunstværk i sig selv.

Find et stort udvalg af smukke og kvalitetsrige bordlamper online

Og heldigvis for dig er der et meget stort udvalg af bordlamper – det er både noget, der gælder online og i de fysiske butikker, hvorfor du med sikkerhed kan finde frem til en model, der opfylder alle dine forventninger. Og det er også noget, der gælder de behov, ønsker og krav, som der måtte være til blandt andet belysning, design, størrelse og pris.

Tag derfor et kig inden for på en side som for eksempel denne her , hvor der er rigtig mange bordlamper at vælge mellem. Der er helt sikkert én, der kan passe ind hjemme hos dig på dit skrivenord.

Derfor er det vigtigt at vælge en bordlampe i en god kvalitet

Her er du også sikret en rigtig god kvalitet, og det betyder, at du ikke blot får et stort udvalg af vælge mellem, du får også en bordlampe til blandt andet dit skrivebord, som kan holde til hverdagens slid og slæb.

En bordlampe skal nemlig kunne yde, når man har behov for der, og derfor skal den være sammensat af kvalitetsrige materialer, der lever op til de højeste standarder.

Find det du mangler på hjørneskrivebord.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 3.917 produkter fra mere end 99 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 5.372 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-13 09:01:33.

8
Produkttyper
3.917
Produkter
54
Brands
99
Forhandlere
5.372
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.